Postat av Anneli Postat i Boktips / Okategoriserade / Utflykt

Strövtåg i Halland

  • visningar91
  • 0kommentarer

En underbart fin och väl presenterad bok av naturfotografen Patrik Leonardsson och tecknare och grafisk formgivare Stefan Gustafsson.

Boken ”Strövtåg i Halland” är fylld av härliga bilder som visar Halland när det är som bäst. I boken presenteras över 200 sevärdheter och smultronställen från stränderna i väster till skogsbygden i öster. Oavsett om du är turist eller bofast väntar äventyret ofta runt hörnet. Natursköna och fascinerande platser visar bilden av Halland – ett av Sveriges främsta turistmål.

Här presenteras alla kommuner i Halland med en egen del om dess historia, sevärdheter och samhällen samt författarnas egna tips och favoriter.

Några av mina egna utflyktsmål finns med som tex Skottorps slott, omgiven av vacker natur och ett böljande landskap. Här finns försäljning av ost från deras egen osttillverkning samt ett café’ där egna chokladpraliner och bakverk görs.

Laholmsbukten med Mellbystrand och Skummeslövs strand har Sveriges längsta sandstrand och är ett välbesökt turistmål.

Det finns utrymme för att göra en lokal utflykt eller om man vill bege sig lite längre så är utbudet Halland har att erbjuda väldigt generöst. Alla platser och ställen har sin charm och det är lätt att hitta sin favorit eller favoriter.

Boken är välgjord och genomtänkt med det där ”lilla extra” som gör den speciell. Låt er inspireras av levande, vackra bilder av Patrik Leonardsson.

 

Hurdan är då egentligen Hallänningen?

Här är några citat från boken där några röster från förr är samlade:

”…ett långsamt, flitigt, härdigt men fattigt folk, som man skulle vilja kalla älskvärdt om det icke vore lite smått grälaktigt.”

”Hallandsqvinnorna äro utmärkta för sitt behagliga, till och med sköna utseende.”

”Hallänningen är i regel godhjärtat och ingalunda girig.”

”Råda sig själv, är livsideal i Halland. Rau seg själ.”

”Ett gohälligt folk.”

Köp eller låna boken och utforska vad Halland har att erbjuda!

Anneli

 

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera
Hoppa till verktygsfältet