Postat av Anneli Postat i Boktips / Laholm / Lokal / Okategoriserade

Lokal författarafton

  • visningar132
  • 0kommentarer

På måndagskvällen ordnade Stadsbiblioteket en lokal författarafton med internationellt inslag.

Biblioteket hade bjudit in fem författare från eller med anknytning till Laholm. Alla har olika stil och olika slags böcker publicerade men intressant att höra allas historia.

Varje författare fick femton minuter till att prata om sin bok och sitt författarskap.

  • Evert Adamsson berättade om sin novellsamling Marx är död. Den släpptes 2016, lagom till Everts nittioårsdag! Bra jobbat! Evert berättade om sitt hobbyskrivande och vilken inriktning han har, noveller och dikter.
  • Linus Lundberg har släppt Beskakungen. En berättelse om besk och dess samtid och historia. Linus genomförde ett intressant, roligt och informativt tal om sin bok. Det märktes att han brann för det han efterforskat och skrivit. Detta var även boken jag köpte till sambon och fick signerad.

  • Anna Andersson skriver barnböcker och har släppt ett flertal böcker i fantasy genren. Hennes bokserie, med första boken Resan till kungens rike har totalt fyra böcker än så länge och alla de böckerna binder ihop varandra som en röd tråd. Ett väldigt finurligt sätt att skriva på.
  • Annika Bengtsson berättade om sin senaste roman Hundra dagar kvar. Den utspelar sig i Laholm på 1970-talet. Annika var väldigt entusiastisk och berättade om hennes arbetsliv på b.la fabriken Semper där även hennes karaktärer jobbar.
  • Carl Sundberg släppte 2017 diktsamlingen Ordlek. Han har även publicerat två romaner, som båda utspelar sig i och runt Laholm. Även Carl hade ett intressant och informativt tal om sin passion. Han har bott och arbetat utomlands och hade mycket att berätta.

För fikat stod Laholm utan gränser som hade bakat flera olika internationella kakor och serverade jättefin fika.

Tack till Stadsbiblioteket för en trevlig och givande kväll! Ni gör det lika bra varje gång och det är alltid lika trevligt att besöka er!

Anneli

Relaterade inlägg

  • Kommentera
Hoppa till verktygsfältet