Postat av Anneli Postat i Konst / Laholm / Lokal / Okategoriserade

Utställning: Tillstånd

  • visningar771
  • 0kommentarer

 

Tillstånd

”Ett tillstånd kan vara ett läge eller en situation, en flyktig utvecklingsfas eller något oföränderligt. Tillståndet kan vara allvarligt eller stabilt, flyktigt eller permanent, klart eller förvirrat. Det kan peka framåt mot en utveckling, vara en länk i en kedja av händelser eller uttrycka en känsla av övergivenhet.”

Teckningsmuseet i Laholm ställer just nu ut konstnärerna Love Lundell och Johan Björkegrens teckningar från museets samling med landskap, vatten, surrealistiska betraktelser och sinnesstämningar.

Konsten är ganska mörk och dramatisk, men levande och fantasifull. Det är värt ett besök dit.

Utställningen pågår t.om 20/5-18 och det är fri entré.

Love Lundell, född 1981, är verksam i Stockholm och utbildad på bland annat Kunstakademiet i Trondheim. Han har haft en mängd separat- och grupputställningar, bland annat på Wetterling Gallery i Stockholm, Värmlands Museum och Restaurang Riche i Stockholm. Med collage, karbonpapper och klorin skapar han bilder som för tankarna till sagovärldar, drömska naturupplevelser och den sökande människan.

Johan Björkegren, född 1978 i Uddevalla, är verksam i Göteborg och utbildad på bland annat Beckmans designhögskola. Han har haft flera separat- och grupputställningar, exempelvis på Galleri Jonas Kleerup i Stockholm, Galleri Steinsland Berliner i Stockholm och Calix Gustav Gallery i Miami, USA. I Johans betraktande bilder skapade i tusch, blyerts och akvarell möter vi teman som kretsar kring ensamhet, saknad och tid.( Källa: Teckningsmuseet.se)

Mer information och öppettider finns på  http://teckningsmuseet.se/sv/utstallningar/ 

Teckningsmuseet har alltid intressanta, upplyftande och lärorika utställningar på gång. Jag har varit på en del av dem och även om jag inte gillar all sorts konst kan jag ändå uppskatta arbetet bakom och försöka förstå varför konstnären målat just så. Omgivningarna och utsikten från museet är vacker med Lagan precis framför de stora fönstren.

Gör er ett besök dit i vår!

Anneli

 

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera
Hoppa till verktygsfältet