Postat av Anneli Postat i Bak / Fika / Gemenskap

Sockerkaka med rabarberkompott

  • visningar10
  • 0kommentarer

Fick härliga rabarber från svärföräldrarnas trädgård.

Ingredienser rabarberkompott:

  • 500 gram rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  • Skölj och skär rabarbern.
  • Blanda med socker i en kastrull.
  • Låt småkoka utan lock ca. 20 minuter.
  • Rör i vaniljsockret när kompotten kokt färdigt

Ingredienser sockerkaka:

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk

Gör så här:

  • Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  • Smält matfettet.
  •  Rör ner mjölken och rabarberkompotten i  matfettet och blanda med mjölblandningen.
  • Rör så att allt blir ordentligt blandat.
  •  Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer 1.5 liter
  •  Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 gr ca 45 min
  • Låt den stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp.

 

 

Njut!

Anneli

 

 

 

 

 

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Hoppa till verktygsfältet