Postat av Anneli Postat i Kultur / Okategoriserade / Utflykt / Utställning

Utställning: Design för doft – flaskor för flytande flärd

  • visningar89
  • 0kommentarer

Just nu visas utställningen Design för doft-flaskor för flytande flärd på Malmöhus slott i Malmö.

Här delar konsthistorikern och parfymexperten Christina Lindvall-Nordin med sig av sin unika samling parfymflaskor.

Igår tog jag med mig min mamma för att besöka utställningen. Vi blev väldigt överraskade över hur många olika flaskor det fanns och hur fint det var uppställt.

Jag har tidigare i år varit och lyssnat på Christina när hon pratade om sin samling parfym flaskor på Stadsbiblioteket i Laholm. Det var en väldigt informativ, charmig och trevlig kväll. Därför har jag velat besöka hela utställningen också.

Besökaren bjuds på en kavalkad av okända och världsberömda parfymflaskor – från 1700-talets mindre flaskor fram till dagens designade förpackningar.

Den svenska parfymindustrin tog sin början omkring 1850 och i Design för doft visar museet smakprov på sällsynta svenska flaskor från bland annat Zadigs i Malmö, Pauli, Barnängen, Hylin och Gahns.

Design för doft visas till den 2 september 2018 på Malmö Museer.OBS: Den visas i ett rum på Malmöhus slott som nås endast via trappor.

Välkommen på en nostalgitripp bland världsberömda parfymer – från 1700-talet fram till i dag!

Passa även på att besöka museets alla utställningar och avdelningar när ni är där. Det kostar 40 kronor och då får man tillgång till hela museet.

Anneli

 

Relaterade inlägg

  • Kommentera
Hoppa till verktygsfältet