Postat av Anneli Postat i Bak / Fika / Recept

Pärlsockerkaka

  • visningar18
  • 0kommentarer

Idag får det bli ett recept också på en smaskig pärlsockerkaka.

Den är lätt att baka och är väldigt smarrig!

Ingredienser:

  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl filmjölk
  • 75 gram smör, smält
  • 3,5 dl vetemjöl
  • kanel
  • pärlsocker

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Smöra och bröa sockerkaksformen
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • Smält smöret och blanda ner i bunken
  • Tillsätt filmjölken och rör ihop till en slät smet
  • Häll hälften av smeten i den smorda formen
  • Pudra kanel över och häll sedan över resten av smeten. Rör om lite lätt så att kanelen blandas i smeten
  • Strö över pärlsocker på ytan
  • Grädda längst ner i ugnen i 42-43 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar
  • Låt den svalna i formen

Trevlig helg!

Anneli

Taggat:

Relaterade inlägg

  • Kommentera
Hoppa till verktygsfältet