Postat av Anneli Postat i Boktips / Lästips

Lästips: Det krävs tusen vackra ord

  • visningar582
  • 0kommentarer

Det här en vacker bok. Både på utsidan (för jösses vilket vackert omslag) men även insidan är vacker.

Dagen då Ulrika stiger på vågen och inser att hon väger 143 kg vaknar hon upp från den dvala hon har levt. När har hon kunnat bli så stor? Mellan tjugofyra och trettiosex års ålder har hon fött tre barn och under resans gång tappat bort sig själv. Och sin familj. Nu går hon ifrån dem och lämnar sitt liv bakom sig. Då träffar hon lilla Molly som har mist  sin mamma. Molly är rädd för monstren som kom då mamman dog. Ulrika är ganska duktig på att handskas med monster. Tillsammans kan de vinna över sina monster under en sommar på landet.

Det krävs tusen vackra ord berörde mig verkligen. Jag känner med Ulrika och det hon går igenom, jag lider med henne men jag gläds även med henne. Vi får följa Ulrika i både nutid och dåtid, vi får berättelsen om varför det blev som det blev och hur hon hamnade där hon är idag. Jag tar verkligen Ulrika till mitt hjärta och även Molly såklart, hon fick mig verkligen att le.

Jag kommer på mig flera gånger under läsningen med att tänka att jag verkligen tycker om den här boken. Sättet Rose Marie Bouw för historien framåt är underbart. Det finns en hel del att tänka på och saker vi människor borde ta i beaktande när det gäller våra medmänniskor men framför allt det som Alva säger: ”Man ska vara snäll mot sig själv, det är inte så många andra som är det”. Det krävs tusen vackra ord är en underbar bok. En bok att älska!

Anneli

Relaterade inlägg

  • Kommentera
Hoppa till verktygsfältet